Pages

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Aşırı İslamcı Boko Haram kaçırdığı iki kıza tecavüz edip ölüme terketmiş!

Pazar günü meydana gelen patlama gece hayatının yoğun olduğu ve bir çok barın bulunduğu bir sokakta oldu. Görgü tanıklarına göre Sabon Gari isimli Hristiyan bölgesinde meydana gelen patlamaya bomba yüklü bir araç sebep oldu.

Saldırının Fransa'nın başkenti Paris'te haftasonu Boka Haram'a karşı düzenlenen güvenlik zirvesinden sonra gelmesi dikkat çekiyor. Başta Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan olmak üzere Benin, Kamerun, Nijer ve Çad liderlerinin katıldığı Nijerya Güvenlik Zirvesi'nde Boko Haram'a karşı ortak bir eylem planı kararı alınmıştı. Yetkililer patlamanın yerel saatiyle 22.00 civarında olduğunu belirterek bombacının da aralarında olduğu beş kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Patlamayı henüz kimse üstlenmezken, radikal İslamcı örgüt Boko Haram'ın geçmişte Kano'da ve ülkenin kuzeyindeki diğer bölgelerde saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

İKİ KIZA TECAVÜZ
Boko Haram’ın geçen ay kaçırdığı kız öğrencilerden ikisi ise tecavüz sonrası ölüme terk edilmiş halde bulundu.

Öğrencilerin kaçırıldığı Chibok kasabası yakınlarındaki Ba'ale köyünde akıbetleri tüm dünya tarafından merak edilen kızlardan ikisi ağaca bağlı halde bulundu.
Tecavüz edildikten sonra ölüm terk edilen kızların yüzlerinin yara bere ve kan içinde olduğu, imdatlarına ise öğrencileri bulmak için oluşturulan sivil ekiplerin yetiştiği belirtildi.

Kızları kaçırıldıktan yaklaşık bir hafta sonra bulan ekipteki en genç üye olan 15 yaşındaki Baba Goni, "Onlar için çok bir şey yapamadık. Kimseyle konuşmak istemiyorlardı. Sadece birbirlerine sarılıp ağladılar. Yapabildiğimiz tek şey onları bir araca bindirip polise teslim etmekti" dedi.

Boko Haram tarafından Chibok'taki bir ortaokuldan kaçırılan 276 kız öğrenciden 223'ü halen kayıp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

About