Pages

14 Ağustos 2014 Perşembe

Cihatcılara iç çamaşırında para götüren kız.

İç çamaşırının içine sakladığı İkinci bin euro ile İstanbul’a giden uçağa binmeye çalışırken yakalanan Londralı öğrenci kız Nawal Msaad, terörü finanse etmek suçundan çıkarıldığı mahkemede suçsuz bulundu. Parayı kendisine veren okul arkadaşı El Wahabi ise Suriye’deki cihatçılara finans sağlamak suçundan İngiltere’de mahkemede suçlu mevcut bulunan ilk kişi oldu.


Londra Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey jürisi tarafından terör suçlamasından suçsuz mevcut bulunan Msaad, Heathrow havalimanında yakalanmıştı.
 
Savcılık, Msaad’ın bir prezervatife sararak iç çamaşırına yerleştirdiği parayı kendisi gibi İkinci yaşında olan arkadaşı Amal El Wahabi’nin Suriye’de cihatçılar ile beraber savaşan kocası Aine Davies’e ulaştırmayı planladığını iddia etmişti.
 
Londra doğumlu Barnsbury’de oturmuş olan Nwal Msaad ve Amal El-Wahabi mahkemeye çıktıklarında haklarındaki suçlamaları jüri önünde reddettiler.
Mahkemede Nawal Msaad diğer sanık El-Wahabi’nin parayı İstanbul’a götürmesi karşılığı kendisine 800 sterlin vermeyi öneri ettiğini belirtti . El Wahabi ise bu nakitin Türkiye ’de alacağı evin avansı olduğunu ileri sürdü.
 
Havalimanında uçağa binerken gidiş kapısında polis tarafından durdurulan Msaad, Türkiye’ye kısa bir tatil için gittiğini ve  külotunun içindeki parayı annesine altın almak için kullanacağını söylemişti.  Şayet mahkemede bu parayı İstanbul’da diğer sanık El-Wahabi’nin kocası Aine Davis’e vermesinin planlandığı ortaya çıktı . Aine Davis’in Suriye’de cihat için savaşan aşırı cihatçı terörist grupların kullandığı siyah bayrağı desteklediği kaydedildi. Sözü edilen örgütün IŞİD olduğu ortaya çıktı .
Amal El Wahabi suçlu bulunduğunda sanık sandalyesinde fenalaştı.
 
Beraat eden, Nawal Msaad’ın Aldgate’deki London Metropolitan Üniversitesi’nde öğrenci olduğu ve şarkıcılık yapmış olduğu öğrenildi.  
Youtube'da videoları olan Nawal Msaad'ın bileğinde elektronik kelepçe takılı olduğu görülüyor. Msaad kelepçenin üzerini boncuklarla süslemiş.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

About